BIOGRAFIE

------------------------------------------

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Sarannes bijzondere, warme stem raakt en is via een spel van klanken in poëtische neder-americana als een omhelzing op een eenzame dag.

In 2007 neemt Saranne haar allereerste demo op ‘This is me’. Met alleen stem en gitaar worden acht liedjes live ingespeeld. In 2012 brengt ze het bijzonder dynamische ‘Feathers & Fools’ uit, waarin ze naast verstild of verontwaardigd ook krachtig en soms zelfs duister weet te ontroeren. In het Nederlands weet Saranne in 2020 met haar album ‘Dagen dat het anders gaat’ de luisteraar nog meer te overtuigen en haar achtergrond als neerlandica is terug te vinden in een bijzonder spel van klank en ritme in kleine miniatuurvertellingen met meerdere lagen voor de luisteraar die verder wil gaan dan de oppervlakte.

De titel van Sarannes vorige album 'Dagen dat het anders gaat' had niet toepasselijker kunnen zijn: het album werd net voor het uitbreken van de corona-pandemie uitgebracht en alle seinen die op groen stonden, gingen op rood. Na zoeken, balanceren, vloeken en vinden komt Saranne met nieuw werk. De nummers die de turbulente tijd hadden opgeleverd, landen bij Gabriël Peeters in UncleGabeSoundstudio en worden aangevuld met extra verfijnd snarenwerk van o.a. Bertolf Lentink, Alex Akela en Mirthe en Jonge. 

Met de EP ‘Wie ben je dan?’  blijft Saranne in het genre neder-americana, maar inhoudelijk gaat ze een stap verder. Haar nieuwe werk onderzoekt thematisch hoe je eigen identiteit voortdurend verandert door een samenspel tussen hoe jij jezelf ziet, hoe je gezien wilt worden en hoe anderen jou zien. Wie ben je wanneer de dagen anders gaan? En alsof de duivel ermee speelde, liep toen alles anders. Terwijl Saranne begin 2023 in de coulissen klaar stond om haar nieuwe EP te presenteren, verloor ze door een ongeluk letterlijk haar stem. Wat zing je wanneer het zingen weer gaat, maar je lied voor altijd veranderd is? Haar album bleek onvoorstelbaar profetisch te zijn, maar juist de universele thema's zullen voor velen herkenbaar zijn.

Live in een intieme stiltesetting komt de muziek van Saranne het meest tot haar recht, wanneer ze de nummers kan omlijsten met liefde voor literatuur, poëzie, het leven en alles waarmee dit leven je kan overdonderen. Saranne is weer onderweg en vertelt haar verhaal via een prachtige, nieuwe EP, aangevuld met de krachtigste parels van haar album ‘Dagen dat het anders gaat’. Op 14 april brengt Saranne haar EP uit in de Thiemeloods in Nijmegen en zal ze haar complete verhaal laten horen op de herkenbare, emotionele en oprechte wijze zoals Saranne dat zo goed kan.

 

 

Discografie

‘This is me’ EP bij Mystic Machine in Nijmegen, 2008

‘Feathers and fools’ LP bij Studio Wild Verband in Boxmeer, 2010

‘Dagen dat het anders gaat’ LP bij Studio Wild Verband in Boxmeer, 2020

'Wie ben je dan?' EP bij Uncle Gabe Soundstudio in Eindhoven, 2023