BIOGRAFIE

------------------------------------------

In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Sarannes bijzondere, warme stem raakt via poëtische neder-americana als een omhelzing op een eenzame dag.

In 2007 neemt Saranne haar allereerste demo op ‘This is me’. Met alleen stem en gitaar worden acht liedjes live ingespeeld. In 2012 brengt ze het bijzonder dynamische ‘Feathers & Fools’ uit, waarin ze naast verstild of verontwaardigd ook krachtig en soms zelfs duister weet te ontroeren. In het Nederlands weet Saranne in 2020 met haar album ‘Dagen dat het anders gaat’ de luisteraar nog meer te overtuigen en haar achtergrond als neerlandica is terug te vinden in een dynamisch spel van klank en ritme in kleine miniatuurvertellingen met meerdere lagen voor de luisteraar die verder wil gaan dan de oppervlakte.

De titel van Sarannes vorige album had niet toepasselijker kunnen zijn: het album werd net voor het uitbreken van de corona-pandemie uitgebracht en alle seinen die op groen stonden, gingen op rood. Na zoeken, balanceren, vloeken en vinden komt Saranne met nieuw werk. De nummers die de turbulente tijd hadden opgeleverd, landen bij Gabriël Peeters in UncleGabeSoundstudio en worden aangevuld met extra verfijnd snarenwerk van o.a. Bertolf Lentink, Alex Akela en Mirthe en Jonge.

Haar EP ‘Wie ben je dan?’ verschijnt op 24 maart. Saranne blijft in het genre neder-americana, maar inhoudelijk gaat ze een stap verder en beschrijft ze herkenbare emoties in een bredere context. Thematisch onderzoekt ze hoe je eigen identiteit voortdurend verandert door een samenspel tussen hoe jij jezelf ziet, hoe je gezien wilt worden en hoe anderen jou zien. Wie ben je wanneer de dagen anders gaan?

Live in een intieme stiltesetting komt de muziek van Saranne het meest tot haar recht, wanneer ze de nummers kan omlijsten met liefde voor literatuur, poëzie, het leven en alles waarmee dit leven je kan overdonderen. Saranne is weer onderweg en vertelt haar verhaal via een prachtige, nieuwe EP, aangevuld met de krachtigste parels van haar album ‘Dagen dat het anders gaat’. Op 26 maart 2023 brengt Saranne haar EP uit in de Thiemeloods in Nijmegen en zal ze haar complete verhaal laten horen op de herkenbare, emotionele en oprechte wijze zoals Saranne dat zo goed kan.Discografie

‘This is me’ EP bij Mystic Machine in Nijmegen, 2008

‘Feathers and fools’ LP bij Studio Wild Verband in Boxmeer, 2010

‘Dagen dat het anders gaat’ LP bij Studio Wild Verband in Boxmeer, 2020

'Wie ben je dan?' EP bij Uncle Gabe Soundstudio in Eindhoven, 2023