BIOGRAFIE

------------------------------------------


In het singer-songwriterlandschap duikt af en toe een stem op waar je niet omheen kunt. Saranne heeft zo'n stem: een geluid om eens goed voor te gaan zitten en voor je het weet, zit het in je hoofd. Sarannes melodieën zijn eenvoudig, maar geraffineerd en ze is hoorbaar beïnvloed door folk-, americana- en bluesvoorbeelden. Haar warme, diepe stem is apart, zuiver en vol emotie. De teksten zijn geïnspireerd op het leven en leunen naar de blues.

Najaar 2007 neemt ze haar allereerste demo op bij MysticMachine te Nijmegen. Met alleen stem en gitaar worden alle acht liedjes live ingespeeld. Deze opnamen zijn zo geslaagd dat ze besluit een EP in eigen beheer uit te brengen. Ze presenteert de EP 'This is me' in maart 2008. Dat Sarannes roots in Limburg liggen, is te horen in haar gevoelig gebrachte cover van het nummer 'Peel in Brand' van Rowwen Hèze.

Voor haar tweede cd gaat ze een stap verder en laat ze haar nummers arrangeren en produceren door BJ Baartmans in studio Wild Verband, wat resulteert in een meeslepend geheel, afwisselend tussen tokkel en slag, aangevuld met de dragende tonen en prachtige solo's van instrumenten als gitaar, accordeon, viool, mandoline en piano. Haar nummers beschrijven metaforisch wat er wringt tussen plotselinge stilten en het razen van een trein.

Na een muzikale break van enkele jaren waarin Saranne andere muzikale uitstapjes deed, zoals met de band 45 STEREO klassiekers vertolkend van onder andere Cash, Beatles en Canned Heat, verdiept Saranne haar eigen weg nu en waagt ze het eindelijk een volledig album met Nederlandstalige nummers te maken. Wat er tussen dit album en haar vorige is gebeurd? Dat blijkt uit haar verhaal en het is meer dan de moeite waard om daar eens rustig voor te gaan zitten. Live in een intieme stiltesetting komt de muziek van Saranne het meest tot haar recht, wanneer ze de nummers kan omlijsten met liefde voor literatuur, poëzie, het leven en alles waarmee dit leven je kan overdonderen. In het Nederlands raakt haar bijzondere en warme stem meer dan ooit.

Waar ze haar vorige Engelstalige album afsloot met het Nederlandstalige nummer Ga dan, sluit ze haar nieuwe album af met een nummer in het dialect van haar geboortedorp Tienray. In het Nederlands is ze het meeste thuis, maar het is bijzonder om te horen hoe ze haar geschiedenis koestert op de melodie van kerkklokken van dat kleine dorp in Noord-Limburg.

Het nieuwe album gaat nog steeds over die razende trein die het leven is, maar er zit nu meer berusting in met soms zelfs een vleugje ironie. Haar voornaamste stijlen americana en folk worden hier en daar afgewisseld door invloeden uit blues, bluegrass en gipsyfolk en worden steeds verbonden door die gloedvolle stem die haar verhaal vertelt over het leven en het vinden van je eigen weg op al die dagen dat het anders gaat. In januari 2020 is de albumpresentatie.